Skip to main content

Weefkring Gouda

Hoe werkt weefkring Gouda?

Deze weefkring bestaat al sinds 1978. Het ledental schommelt meestal rond de twintig leden. In de laatste vijf jaar zijn er net zo veel leden afgegaan [meest door ouderdom of ziekte] als erbij gekomen. De nieuwere leden zijn meestal jonger, willen veel leren en brengen ook weer eens andere weefsels en ideeën in.

We komen één keer per maand bij elkaar in ontmoetingscentrum Van Noord in Gouda. We hebben daar een groot lokaal. Meestal zijn er vijftien weefsters en er is ook ruimte om een paar extra tafels neer te zetten voor weefsels.

We starten met koffie en thee en nadat de mededelingen gedaan zijn komt de vraag: Waar ben je zoal mee bezig en heb je tijd gehad om te weven? Iedereen vertelt iets over wat zij gemaakt heeft en in de pauze is er genoeg tijd om de weefsels van dichtbij te bekijken. Ook tijd om even een informeel praatje te maken en te informeren naar iemands wel en wee.

Vaak is er een specifiek onderwerp of nieuwe techniek die we uitpluizen. Ook allerlei vragen gaan over en weer:
Ik heb een probleem met weven, wie heeft er voor mij dit speciale garen of waar kan ik dat kopen?

Informatie over cursussen, lezingen of museumbezoek komt ook aan de orde.
En wat gaan we dit jaar doen met het jaarthema van Weefnetwerk?

Eens per jaar hebben we een bijeenkomst bij iemand in de tuin waar we met diverse technieken bezig kunnen zijn en vlak voor Kerst is er ook een gezellige bijeenkomst. De tafels in het lokaal zijn opgesierd met lampjes en groen uit de tuin. Het ziet er prachtig uit! Er gaat een grote schaal rond met eigengemaakte kerstkaarten, allemaal leuke weef-verrassingen komen dan uit de enveloppen!

Na de bijeenkomst gaan we naar beneden waar een grote tafel voor ons gereserveerd is in het café van het ontmoetingscentrum. We hebben een heerlijke kerstlunch en ook tijd genoeg om met elkaar te praten.

Op de derde woensdag van de maand zie je ons met vrolijke gezichten het buurtcentrum binnenstappen. Het is altijd weer een nuttige en gezellige bijeenkomst. Ook heel fijn is het, als je een probleem hebt, dat er altijd iemand is die je kan helpen.

Woon je in de regio Gouda en heb je zin en tijd om te gaan weven?

Neem dan contact op met onze secretaris Marian Bosch, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Els van der Kaaden