Skip to main content

Weefkring Weversknoop

De Weversknoop is een weefkring die in 1987 geleden is opgericht door een aantal dames uit Ugchelen en Apeldoorn. Nu bestaat de kring uit mensen uit de wijde regio van Apeldoorn. Een keer in ongeveer zes weken komt de kring bij elkaar en wordt bekeken wat er gemaakt is en besproken wat er van belang is. Er is altijd aandacht voor speciale technieken, activiteiten of nieuwe boeken die zijn uitgekomen. Ook is er ruimte om hulp te vragen als je er even niet goed uitkomt bij een bepaald weefsel.

De Weversknoop is een huiskamerkring, dat wil zeggen dat de bijeenkomsten om en om bij een van de leden thuis plaatsvind onder het genot van een kopje thee/koffie en wat lekkers. Heeft iemand niet genoeg ruimte dan wordt daar een oplossing voor gevonden. In elk geval een keer per jaar wordt er een uitje georganiseerd naar een tentoonstelling, een museum of een speciale activiteit, meestal op het gebied van weven. In de afgelopen jaren was er ook regelmatig een gezamenlijk project, waarbij een techniek, garens of een thema centraal stond en was er de mogelijkheid om samen een cursus te volgen. Zo is de groep in het verleden aan de slag gegaan met weeftechnieken als Zomer en Winter en kepervariaties en is men onlangs bezig geweest met het maken van kussens in het kader van het thema Kakelbont, waarbij garens uit een nalatenschap van een oud lid leidend waren. De resultaten zijn meestal te zien op de landelijke dag van Weefnetwerk en een enkele keer op een tentoonstelling in het land.

De Weversknoop bestaat uit een gemêleerde groep dames en een heer, die in ook in leeftijd, kennis, kunde en belangstelling heel verschillend is. Voor meer informatie over lidmaatschap neem contact op met: Lia Baltus (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Foto: resultaten van Kussenproject 2023 in het kader van KAKELBONT 
Waarbij de opdracht was om een kussen te maken 40 x 40 cm, ketting VENNE jeansgaren, WOL uit erfenis van overleden lid. Een ‘ding’ mocht men zelf bedenken.