Skip to main content

Weefkring Bolgarije

Weefkring Bolgarije dankt zijn naam aan de Bolgarijse polder bij Vianen, de bakermat van de kring.

Niemand weet meer precies wanneer de kring ontstaan is, maar het moet rond 1983 zijn geweest. Veel leden kennen elkaar dan ook al heel lang.

De 13 leden (stand eind 2023) wonen verspreid rond Utrecht, van Zaltbommel tot Maarssen en we hebben zelfs een lid uit Goedereede.

We zijn een huiskamerkring en komen ongeveer eenmaal per twee maanden bij elkaar. Daarnaast maken we één (of meer) uitstapjes, naar bijvoorbeeld een tentoonstelling. Het hoogtepunt van het jaar is echter ons weefweekend.

Op de kringbijeenkomsten bespreken we ons werk en vertellen wat ons bezig houdt op het gebied van weven. Sommige leden weven heel veel, anderen een paar werkstukken per jaar.

We kiezen elk jaar een thema. Vaak sluit dat aan bij het thema van WEEFNETWERK. Daarnaast spreken we voor ons weefweekend meestal ook een techniek of een materiaal af, waar dan weer niet iedereen zich aan houdt.

We doen regelmatig mee aan de ledententoonstellingen van WEEFNETWERK, zoals aan de Kakelbonte tentoonstelling van 2023, waar wij het thema “Inpakken en warmhouden (of koud)” aan toegevoegd hebben. 

Weefkring Bolgarije is bereikbaar via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.