Skip to main content

Tegendraads

Weefkring Tegendraads is een kring in Oost-Brabant - de leden komen van ’s-Hertogenbosch tot Valkenswaard. De kring bestaat ruim 40 jaar en wordt gevormd door een groep trouwe deelnemers.  De leden van het eerste uur moesten de kring om diverse (ouderdoms)redenen verlaten, maar gelukkig meldden zich weer nieuwe enthousiaste wevers aan.
Tegendraads heeft op dit moment 16 leden, zowel wevers die vele jaren ervaring  meebrengen als beginnende wevers. Er wordt geweven op handgetouwen, trapgetouwen, dobby-getouwen (mechanisch- of computergestuurd) en op een damastgetouw.
Deze grote variatie geeft onze ‘showtime’ een levendig palet aan weefsels. Een beginnende wever kan heel goed een ervaren wever op nieuwe ideeën brengen en andersom. Een enkele keer wordt er aan een groepsproject gewerkt, waarbij het een ieder vrij staat daar wel of niet aan deel te nemen.

We ontmoeten elkaar de tweede woensdagavond in de maand op wisselende locaties bij een van de leden thuis.

Voel je welkom om een kijkje te komen nemen.
Voor informatie: Tineke Brantjes, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 0622933130