Textielplatform.nl op internet en Facebook is een initiatief van STIDOC. De acht textielorganisaties werken samen om textielkunst, ambacht én experiment onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Sinds 2017 plaatst elke vereniging per toerbeurt berichten over textiel op het blog van Textielplatform, ook WEEFNETWERK.

De STIDOC-mantel

De LOKK 'Landelijke Organisatie Kant Kunst' lid van het STIDOC heeft een uitdaging uitgezet. Een mantel maken in samenwerking met de andere textiele verenigingen.

Ook WEEFNETWERK doet mee met de STIDOC mantel. De lap is geweven door het Weefcollectief Fryslân. Het tekstmotief op de lap is ontworpen door Jolanda Schotanus. Het blokkenmotief is een vertaling van het logo van het Weefcollectief. 

Op 10 en 11 augustus jl, tijdens het Lace Event in Zaandam, was de  STIDOC mantel voor het eerst te zien.

Was u niet in de gelegenheid om te gaan? Dan krijgt u een herkansing in Den Bosch op de Handwerk en Quiltdagen op 15 t/m 17 november 2018. 

 

Foto's

13 t/m 16 mei 2020

Textiel in ambacht en kunst krijgt hier een podium!

Graag roepen we de leden van de bij STIDOC aangesloten verenigingen op werk in te sturen voor de verenigingspresentatie in de Pieterskerk onder de volgende thema’s:

a) Over Grenzen
Bij dit thema kun je aan persoonlijke grenzen, fysieke grenzen, imaginair grenzen denken. Men gaat op zoek naar een nieuwe wereld. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat het experiment de grenzen verkennen en verleggen!

b) Denkend aan thuis
Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home sweet home. Waar liggen je wortels en wat maakt het dat je je thuis voelt.

c) Bagage
Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je weet dat je niet meer terug zult keren. En waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, (hut)koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen (waaronder naaigerei) bij de hand te hebben.

Het Textielfestival wil de bezoeker diversiteit laten zien. Verwondering, inspiratie en herkenning zijn de belangrijkste pijlers. We hopen op inzendingen die dit onderstrepen!

Inzendingen graag digitaal via http://www.textielplatform.nl/
Problemen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we helpen je verder!