Ledencontactdag inclusief de Algemene Ledenvergadering

Graag nodigen wij u uit voor de Ledencontactdag (LCD) en Algemene Ledenvergadering (ALV)op 23 maart a.s. in 'De Schakel', Oranjelaan 10 te Nijkerk 

In tegenstelling tot andere jaren kunt u in 2019, voorafgaand aan de ALV, workshops volgen.
De workshops hebben een link(je) met de thema's van het Textielfestival 2020 in Leiden. Klik hier om meer over de thema’s te lezen. 
Verder is er voor de aanwezigen gelegenheid om onderling te netwerken en ideeën op te doen en wellicht een workshop voor de eigen Weefkring af te spreken met één van de workshopgevers.

Programma:
9.30-10.30  uur:  Ontvangst met koffie en inleveren materialen voor de surplus markt.
10.30-12.30 uur: Workshops
12.30-13.30 uur:  Lunch en surplus markt
13.30-15.00 uur:  ALV
15.00-15.15  uur:  Afsluiting met presentaties van de workshops!

Aan het einde van de dag wordt door middel van een PowerPointpresentatie getoond wat er in de andere workshops aan de orde is geweest.

Wij gaan ervan uit dat eenieder die aan een workshop/lezing deelneemt ook aanwezig is op de ALV.

Workshops / Lezing

1. Lezing: Werken met een computerweefprogramma - Ineke Elsinga /Weefatelier Tissien
In deze lezing neemt Ineke Elsinga ons mee in de wereld van de weefsoftware. Met name de programma's Fiberworks, Proweave, PixeLoom, en ook het IPad programma iWeavelt zullen de revue passeren in een PowerPointpresentatie. Het is helaas niet haalbaar om een groot aantal computers neer te zetten. Het gaat er vooral om te horen en te zien wat er op dit moment mogelijk is op de computer en wat er te koop is. Er is gelegenheid om met Ineke op een later tijdstip een cursus af te spreken. Stap over de drempel en kom horen en zien wat er mogelijk is.

2. Doosje met weefdekseltje - Riek Bruggink
Het maken van een doosje met deksel, waarin in de deksel een weefsel verwerkt wordt. Een mooi doosje voor een herinnering of voor een geschenk. Docente brengt karton mee.
Zelf meebrengen:
- liniaal met cm-verdeling
- potlood en gummetje
- stompe maasnaald om papier mee te rillen
- papierschaar
- snijmatje, snijliniaal, snijmesje
- alleslijm om stevig papier mee te lijmen, bijv. Velpon
- restje niet al te dikke handgeweven stof.

3. Hang-Hang, een wikkeltechniek uit China - Irene Bouwman
Eerst een strook papier zo vouwen, dat er net geen driehoek maar wel zoiets ontstaat en waarom heen wij gaan wikkelen. De Hang-hang verschillen in grote en aantallen en worden vaak gebruikt voor versiering. Kennismaken met een techniek uit andere culturen, in dit geval China. Materiaal is aanwezig.

4. Staphorster stipwerk - Mari-jan Bakker
Altijd al eens iets extra's aan je weefwerk willen toevoegen. Ga eens over die grens en maak kennis met Staphorster Stipwerk. Stempelen met spijkers! Mari-jan brengt stempels, verf en een leeg zwart tasje mee. Tijdens deze workshop bedrukken de deelnemers dit zwarte tasje.

5. Kumihimo workshop - Corry Hengeveld
De kumihimo koorden kunnen voor vele doeleinden worden gebruikt. U kunt er een lusje voor uw geweven theedoek van maken, of een boekje vol geweven herinneringen mee sluiten! Corry zal ons de kneepjes bijbrengen van deze techniek, zodat er straks wellicht altijd een kumihimoschijf met draden in je bagage zit. Materiaal aanwezig.

6. Ply-split braiding / splitsvlechten - Marijke Dekkers
Heb je altijd al willen weten, hoe deze techniek nu werkelijk gaat. Pak je kans en maak kennis met deze techniek en wellicht word je er helemaal door gegrepen. Marijke brengt de vlechtpennen die bij deze techniek horen mee voor de workshop. Na afloop kun je de vlechtpen aanschaffen bij Marijke.

7. Een eigen knoop maken - Cathrien de Leeuw van Weenen-Geuze
Maak je eigen werkstuk compleet met eigen gemaakte knopen. In WEVEN, in het nummer Feest heeft u de grondbeginselen zien staan. Ben je al begonnen of wil je nog beginnen? Vandaag kun je beginnen aan één van de vele knopen die je daarna op of in je werkstukken kunt verwerken. Cathrien brengt de materialen mee voor deze workshop.

8. Japanse Binding - Ada Bakker
Geweven herinneringen samenbundelen in een boekje. Dit boekje gaan wij helemaal zelf maken. Alles wordt uiteindelijk gebundeld met een zogenaamde Japanse binding. Wat zou het leuk zijn indien er heel veel geweven herinneringen worden gebundeld en dat wij al deze boekjes in Leiden tentoonstellen. Materialen om het boekje te maken zijn aanwezig. Wil je er geweven lapjes in verwerken, dan moet je deze zelf meenemen.
Zelf meebrengen:
- eventueel geweven lapjes
- een liniaal
- snijmat en mes.

9. Workshop Kleur - Marleen Jongen
Bij het bepalen van 'Kleur in Weefsel' ga je anders te werk dan bij mengen van kleuren op een verfpalet. We gaan kijken hoe kleuren 'mengen' in weefsels. We beginnen met een compacte inleiding in de theorie van de kleurenleer. We maken diverse wikkels om zo inzicht te krijgen hoe kleuren op elkaar in werken.
Zelf meebrengen:
- resten cottolin of 8/2- of Haaksbergen katoen.

10. Weven met stroken met papier - Weefkring de Bollenstreek
De Weefkring de Bollenstreek laat ons weven met stroken papier. Vanuit hier zijn er vele ontwerpen mogelijk. De meest onmogelijke zaken worden mogelijk. Materiaal is aanwezig.

Breng altijd iets mee om te kunnen schrijven en iets om op te kunnen schrijven. Een schaar mag natuurlijk niet ontbreken.

Uitleg Aanmelden

De kosten voor de Ledencontactdag zijn € 15,00, dit is inclusief het volgen van een workshop en een uitgebreide lunch. Aanmelden voor de workshops kan tot 9 maart 2018. Ook de kosten voor de LCD moeten voor die datum worden overgemaakt op rekeningnummer NL71ABNA0489939201 t.n.v. WEEFNETWERK onder vermelding van LCD, uw lidnummer en naam. Voorbeeld: LCD/W01759/M. Hensing
Het deelnemen aan alleen de ALV is gratis.

Per workshop kunnen 10 personen meedoen. Bij nummer 1 (een lezing) is deelname van meer dan 10 personen mogelijk. Op het aanmeldformulier moeten 3 keuzes voor workshops aangegeven worden. Of je altijd je eerste keus treft hangt af van het aantal aanmeldingen die behandeld worden op volgorde van binnenkomst.

De inschrijving voor de workshop / lezing is pas definitief als € 15,00 op de rekening van WEENETWERK is bijgeschreven.

Meer informatie? Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Surplus markt

Verkoop van eigen garens en weefmaterialen tijdens de ALV.

Dit zijn de spelregels:

  • Vanaf 9.00 uur kunnen weefmaterialen in de zaal voor de surplus markt gebracht worden.
  • Garens moeten duidelijk zichtbaar aangeboden worden in een goed afgesloten, transparante plastic zak. Op elke zak een envelop met informatie over de inhoud (soort garen en gewicht), de naam verkoper en de vraagprijs.
  • De zakken mogen tijdens de verkoop niet open gemaakt worden! Maximale gewicht ca. 2 kilo, zodat de zakken niet te zwaar worden.
  • Schuitjes, weeflatten, rieten, weefboeken en ander weefmateriaal bij elkaar gebonden aanbieden, voorzien van een envelop met de naam verkoper en de vraagprijs.
  • Groter of moeilijk mee te nemen materiaal kan door middel van een foto worden aangeboden. Verkoper moet naam, adres en telefoonnummer vermelden voor nader overleg met de koper over de levering van het artikel.
  • Indien het materiaal verkocht wordt, dan stopt de verkoopstand het geld in de bijgevoegde enveloppen.
  • Als je naar huis gaat, kun je je envelop bij de verkoopstand ophalen en vergeet niet het niet-verkochte materiaal weer mee terug nemen. Wat niet wordt opgehaald wordt weggegooid.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig (uiterlijk 15.00 uur) afhalen van je geld en het niet-verkochte materiaal. De organisatie kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.