Landelijke Weefdag 2018

FEEST! De Landelijke Weefdag op zaterdag 3 november 2018 in Barneveld
FEEST! Inmiddels is het alweer 10 jaar geleden dat Weefnetwerk werd opgericht.
FEEST! Als thema daagt het ons uit om na te denken over wat feest inhoudt. Een mooi gedekte tafel? Feestelijke kleding? Vlaggen? Uitbundigheid? Muziek? Een gezellig samenzijn?

FEEST kan voor iedereen anders ingevuld worden. In Nederland beginnen we vaak met koffie en wat lekkers. Dat hebben we natuurlijk voor een ieder geregeld!

Mirja Wark vertelt in het ochtendprogramma over Feestelijkheden van hier en daar.
Hoe er bij ons en ver weg om andere redenen feest gevierd wordt. In Nederland vieren we feest bij een huwelijk, een geboorte of een kerkelijke gebeurtenis. Bij de woestijnbewoners in het noorden van Afrika vieren ze een huwelijk groots maar een geboorte niet. Bij de Wayuu uit Zuid-Amerika vieren ze meerdere feesten rond de dood van een familielid.
Mirja neemt ons mee in de tradities rond die vieringen. Bij al deze bijeenkomsten is textiel belangrijk. Omdat we textielliefhebbers en wevers zijn, ligt de nadruk van de lezing op de verschillende maakprocessen.

Het middagprogramma wordt ingevuld door een modeshow waarin UW WERK, n.a.v. het thema ‘Fraai Getooid’, geshowd wordt.

De wedstrijdtentoonstelling heeft ook het thema ‘Fraai Getooid’. We rekenen op veel inzendingen. Eveneens rekenen we op veel mooi werk wat gemaakt is met de inhoud van de Goody-bag van Venne Colcoton. De materialen zijn prachtig, dus het moet lukken hier creatief mee aan de slag te gaan en tot een mooi resultaat te komen. Tot slot zijn er tentoonstellingen van vrij werk en van weefwerk van cursisten om nog meer inspiratie op te doen.

Programma

In de sporthal:
10.00 - 16.00 uur: Leveranciersmarkt
10.00 - 16.00 uur: Tentoonstellingen, onder andere:
• Thema ‘Fraai Getooid’, Venne Colcoton 50 jaar en vrij werk
• Cursisten van de door WEEFNETWERK georganiseerde cursussen 
• Inspirerende demonstraties

In de theaterzaal:
10.00 uur: Opening door de voorzitter van WEEFNETWERK
Lezing Mirja Wark over Feest in andere culturen, groep Geel
11.00 uur: Opening door de voorzitter van WEEFNETWERK
Lezing Mirja Wark over Feest in andere culturen, groep Blauw

12.00 - 14.00 uur:  Lunchpauze

14.00 - 14.45 uur: Modeshow in samenwerking met Atelier Quality, groep Geel
15.00 - 15.45 uur: Modeshow in samenwerking met Atelier Quality, groep Blauw
15.45 - 16.00 uur: Prijsuitreiking van de wedstrijd met het thema ‘Fraai Getooid’ en Aankondiging Landelijke Weefdag 2019
16.00 uur:  Afsluiting Landelijke Weefdag 2017

In de hal en het restaurant tegen betaling verkrijgbaar:
09.30 - 16.30 uur: Koffie, thee en frisdrank
12.00 - 14.00 uur: Lunch

Vergaderzaal eerste verdieping:
Inloopspreekuur Modulaire Weefcursus en de Commissie Toezicht en Begeleiding van 12.30 - 13.30 uur. Voor cursisten die vragen hebben over de Modulaire Weefcursus of hun portfolio willen laten beoordelen.

Leveranciersmarkt:
Informatie over de leveranciersmarkt komt in het november nummer van WEVEN en op de website van WEEFNETWERK. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Cornelia van Diepen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilligers:
Een aantal vrijwilligers heeft zich al aangemeld, maar er zijn nog meer nodig. Als u opgeeft welke werkzaamheden u wel wilt doen en welke beslist niet, met een voorkeur voor tijd, dan houden we daar rekening mee.

Opgeven bij Thera Berkhout, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelding en kosten
Leden van WEEFNETWERK betalen bij voorinschrijving vóór 26 oktober 2018 € 15,00 en € 20,00 op de dag zelf.
Niet-leden betalen € 22,50. Studenten betalen op vertoon van hun studentenpas € 6,00.
Wilt u de leveranciersmarkt én de exposities bezoeken, maar géén lezingen bijwonen? Dat kan vanaf het middaguur en kost € 7,50.
U kunt het bedrag overmaken vóór 26 oktober 2018 op NL71ABNA 0489 939 201 ten name van WEEFNETWERK. Vermeld duidelijk uw lidmaatschapsnummer, uw naam zoals u bij WEEFNETWERK bekend bent en uw postcode. Eventueel uw voorkeur voor de eerste of de tweede lezing.
Voor internationale betalingen: BIC ABNANL2A

Plaats
De Landelijke Weefdag vindt plaats in de Veluwehal, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld. De bezoekersentree is via het restaurant bij de parkeerplaats. In het restaurant kunt u koffie, thee en een lunch kopen. Neemt u zelf brood mee, dan wordt u verzocht dit buiten te nuttigen. Raadpleeg de website van de Gemeente Barneveld over het actuele parkeerbeleid, dit verandert nogal eens. http://kaart.barneveld.nl/rubriek/parkeren_barneveld_centrum.

Noteer 3 november in uw agenda en geef u op voor de expositie met of zonder wedstrijd en als vrijwilliger. Gewoon even doen!

Exposities èn Wedstrijd

Heeft u een idee of bent u al bezig met een werkstuk over het thema : ‘Fraai Getooid’?
De lezingen in november jl. en de cursussen daarover in de afgelopen periode hebben u wellicht inspiratie gegeven.
U kunt uw aandeel leveren voor een spetterende modeshow! Alles wat te maken heeft met ‘Fraai Getooid’, in de ruimste zin van het woord, van top tot teen, kan aangeleverd worden. Om een indruk te krijgen van wat er ingebracht gaat worden voor de show wil de commissie heel erg graag tijdig weten wat er te verwachten is aan inbreng van u: de leden van WEEFNETWERK. U hóeft echt niet te wachten tot 30 september met het invullen van uw aanmeldformulier.
Wilt u aan de wedstrijd meedoen, dan verzoeken wij u een aanmeldformulier te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit vóór 1 oktober te retourneren. U kunt het formulier ook hieronder vinden. Stuur dit ingevulde formulier vóór 1 oktober in via de website. 

Na aanmelding krijgt u informatie waar en wanneer u het werk kunt inleveren.
Voor meer vragen stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u uw werk tentoonstellen en niet aan de wedstrijd meedoen? Vul dan ook een aanmeldformulier in en geef aan wat u ervoor nodig heeft. Stuur dit vóór 1 oktober op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na de aanmelding krijgt u informatie waar en wanneer u het werk kunt inleveren.

Docenten en weefgroepen die willen tentoonstellen worden verzocht zich ook via bovenstaande procedure aan te melden.

De werkstukken kunnen pas na 16.00 uur, als de tentoonstelling gesloten is, worden opgehaald.

Aanmeldformulier

Een fotoimpressie van de Landelijke Weefdag 2017
Foto's: Jefke van Iterson

Overzicht Entree

Kado voor 35 jaar van der Venne

Kado van van der Venne 35 jaar

De Hoedenmaker - Dirk-Jan Kortschot

Hoeden van de Hoedenmaker

Tiel Janssen

Kostuums - Tiel Janssen

Demonstratie Erica getouw - Louet

Leveranciersmarkt

Een fotoimpressie van de tentoonstellingen van 2017
Foto's: Jefke van Iterson

Ketting- en inslag Ikat

Ketting Ikat van Tanagra van Dijk

Ikat voor beginners

Ikat sjaals van Tanagra van Dijk

Verschoven ketting Ikat

De Stijl

De Stijl

Krimpende garens

Krimpende garens