Bindingsleer op 4-schachten (grondbindingen) voorheen Module 2

(De cursus kun je als losse cursus volgen, maar ook als onderdeel van de modulaire cursus weefbekwaamheid van Weefnetwerk).

cursus code 21-14 JON-GROND

Korte omschrijving cursus:
Als we over bindingen spreken in weefsels zijn alle bindingen terug te leiden naar drie basisbindingen. Te weten de linnenbinding, de keper en de satijnbinding.
Tijdens deze cursus komen de linnenbinding en de keper beide aan bod.
De eerste les wordt de linnenbinding behandeld. Vierkante instelling, schijn- of kleurpatronen, panama, kettingribs, inslagribs en rietvariaties.
De tweede les omvat keperbinding en variaties. Keperbinding op een rechte inrijg, keperbinding variaties met inrijg variaties, golfkeper en gebroken keper.
De laatste les staat in het teken van de wafel. In wafelweefsel komen de linnen- en keperbinding elkaar tegen en zorgen daardoor dat er een weefsel met reliëf ontstaat. Afhankelijk van het gebruikte materiaal is de wafelbinding zowel praktisch als kunstzinnig toe te passen.
Tijdens de lessen komt de theorie aan bod. De opdrachten bij de verschillende onderdelen wordt door de cursisten thuis uitgewerkt.

Docent: Marleen Jongen-Dijk

Locatie: Wijkcentrum Bolwerk Ravelijn 55 Apeldoorn

Data en tijden: dinsdagavond 23 november, 25 januari en 22 maart. van 19.00 tot 22.00 u.

Aantal deelnemers: minimaal 6 maximaal 10.
Lesgeld: Standaard € 130,-- | voor leden WEEFNETWERK € 110,--

Aanmelden voor 23 oktober.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY