Moorman techniek

Cursuscode: 21-06 BRUG MOOR

Deze techniek is genoemd naar een Engelse weefster: Theo Moorman. In deze techniek is op vrij eenvoudige wijze beeldend te weven, zowel strakke als vrije vormen. Op een tamelijk dichte ondergrond als basis kunnen willekeurige patronen ingelegd worden. Bij deze beeldende techniek gebruikt men twee soorten kettinggaren en twee soorten inslaggaren. Een dikkere ketting, die het basisweefsel vormt en een dunnere ketting om de patroondraden te binden. De basisinslag heeft dezelfde dikte als het kettinggaren van de basisketting. Voor de patrooninslag kunnen allerlei materialen gebruikt worden.
Tijdens de cursus wordt er geweven op een 4-schachts weefgetouwtje, waarop thuis van te voren een ketting is opgezet. De inrijg en een lijstje met mee te nemen materialen wordt bijtijds doorgegeven.
Stapsgewijs worden er talloze mogelijkheden aangedragen en als weefproefjes geweven,
voor een deel tijdens de les onder begeleiding. Ter afsluiting een werkstuk(je).
Eventueel kan het werk gemaakt in deze cursus aansluiten bij het landelijke thema “Laag over laag” van Weefnetwerk en kun je je werk laten zien tijdens de Landelijke dag.

Docent:                   Riek Bruggink, T 0314-341279, M Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.wevenriekbruggink.nl
Locatie cursus:         Weefcollectief Fryslân, Veengang 17, 8431 NJ Oosterwolde
Data en tijd:            vrijdag 10 september 13.30- 17.00 uur, vrijdag 1 oktober 13.30-17.00 uur,
                              terugkomdag op vrijdag 19 november 13.30-15.30 uur
Lesgeld:                  Standaard € €135,-| voor leden WEEFNETWERK € 110,-, Koffie/thee: zijn inbegrepen. 
Aantal:                    minimaal 6, maximaal 8/10 afhankelijk van corona perikelen
Inschrijven:              vóór 16 augustus 2021

Contactpersoon:       Christianne de Wit, M Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.facebook weefnetwerk    insta wit

PRIVACY