WEEF! 2023

Dit jaar bestaat Weefnetwerk 15 jaar en dat kunnen en willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. In plaats van een landelijke weefdag, organiseren we dit jaar twee volle dagen met lezingen, tentoonstellingen, workshops en een leveranciersmarkt: WEEF! 2023

WEEF! 2023 vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2023, op twee locaties in Nijkerk. De hoofdlocatie is De Schakel en daarnaast maken we gebruik van De Ark op 5 minuten loopafstand.

Inschrijving voor deze dagen is mogelijk via de WEEFNETWERK webwinkel vanaf 1 september.

MEEHELPEN

Om dit evenement te kunnen organiseren, zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. We zijn blij met iedereen die een uurtje of meer van zijn of haar tijd kan geven.

Wil en kan je een bijdrage leveren, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PLAN JE BEZOEK
Locatie

WEEF! 2023 vindt plaats op twee locaties op loopafstand van elkaar:

  • de Schakel, Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk
  • de Ark, Willem Alexanderplein 14, 3862 CE Nijkerk

De Schakel is goed met eigen auto of het openbaar vervoer te bereiken. Voor een routebeschrijving en meer informatie zie https://www.deschakelnijkerk.nl/contact/

De Ark ligt op de looproute tussen station Nijkerk en de Schakel.
Zie de Ark op Google Maps.

De beide locaties liggen op ongeveer 5 minuten loopafstand van elkaar.

Entree

Het is alleen mogelijk om WEEF! 2023 te bezoeken na inschrijving voor één of beide dagen via de Weefnetwerk website. Er worden geen toegangsbewijzen aan de deur verkocht.

Inschrijven voor dit evenement kan met ingang van1 september 2023.

LEZINGEN EN WORKSHOPS

Sprekers

  • Joost Post: 'Tussen zwart en wit - de beleving van kleur’
  • Severine Amsing: ‘Voor motten weven’
  • Milou Voorwinden: ‘Oude technieken, nieuwe mogelijkheden: innovatie in het weven door het herontdekken van technieken’

Wij zijn nog op zoek naar een vierde spreker. Houdt deze webpagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Workshops

Het is mogelijk om tijdens WEEF! 2023 workshops te volgen; Korte workshops waarin je direct een eindproduct mee naar huis kan nemen en verschillende workshops waarbij je kennis maakt met bijvoorbeeld een techniek die je in een aanvullende cursus verder kan uitdiepen.  

Meer informatie hierover volgt nog. Inschrijven voor workshops is mogelijk vanaf 1 september en alleen in combinatie met een inschrijving voor WEEF! 2023.

TENTOONSTELLING

Het thema van WEEF! 2023 is "Kakelbont". Op de tentoonstelling zal werk binnen dit thema getoond worden, maar natuurlijk is vrij weefwerk ook welkom. We hebben dit jaar de ruimte voor een grote en gevarieerde tentoonstelling.

Het is mogelijk om een individueel werk voor expositie aan te melden, of om een weefkring aan te melden.

Let op:

  • Er is geen mogelijkheid tot het ophangen van werken. De werken worden op tafels tentoongesteld. Wanneer je zelf een standaard, sokkel o.i.d. meeneemt, geef dat dan aan op het aanmeldformulier zodat wij er rekening mee kunnen houden.
  • Wanneer je als individu meerdere werken aanmeldt, maken wij daaruit een keuze wanneer het aantal aanmeldingen voor de expositie dat vereist. We geven immers graag zoveel mogelijk leden de mogelijkheid om te exposeren.
  • Wanneer je als individu meerdere werken wilt aanmelden, moet je voor elk te exposeren werk het formulier opnieuw invullen.

Aanmelden voor de tentoonstelling is mogelijk door middel van deze formulieren:

Aanmelding individueel werk

Aanmelding weefkring

Voor vragen over de tentoonstelling kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MARKT

Onderstaande leverancierslijst is nog niet definitief. Houdt deze webpagina in de gaten!

Annelies Textile Art www.anneliestextielwerk.nl  
Apple Tree Handwovens www.etsy.com/shop/appletreehandwovens  
Batts and Threads www.batts-and-treads.nl  
Brevink Yarns www.brevinkweefgarens.nl  
De Rozengang   www.rozengang.nl  
Dutch Yarnery   www.dutchyarnery.com  
Handweverij An Boeks www.handweverij-anboeks.nl  
Jasjes van Joke www.jasjesvanjoke.nl  
Louet www.louet.nl  
Patiss Weefmaterialen www.patissweefmaterialen.nl  
Venne - Colcoton Unikat www.vennecolcoton.nl  
Weefboutique weefboutique.nl  
Weefatelier Annie - geen website -  

 

INFORMATIE VOOR LEVERANCIERS
Tijden

Het opbouwen ten behoeve van de markt is mogelijk vanaf 07.00 uur 's ochtends.
De markt opent voor publiek om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur.

Vragen en deelname

Deelname aan WEEF! 2023 is mogelijk voor leveranciers van voor weven benodigde en/of aan weven gerelateerde producten op uitnodiging van de organisatie.

Voor vragen over de leveranciersmarkt kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.