Verbinding in de sprong

In het weven is de sprong het moment waarop schering en inslag elkaar ontmoeten en in dat moment is er ruimte om te experimenteren met materialen, kleuren en texturen.  Hiermee gaan we in deze workshop aan de slag! We leren je hoe je met een eenvoudig spijkerraam als basis een bijzonder weefsel kunt maken. Je maakt kennis met verschillende en misschien niet voor de hand liggende materialen waar je mee kunt weven (en ontdekt zo nieuwe mogelijkheden.)

Neem een foto of een afbeelding mee die je mooi vindt of waar je bijzondere of mooie herinneringen aan hebt. Verzamel ook materialen die bij deze ‘herinnering’ horen. Gebruik al je zintuigen voelen, ruiken, was er bij deze herinnering een geluid..?

Naar aanleiding van je herinnering en de associaties die je daarbij hebt maak je een aantal combinaties van materialen en kleuren, die zijn de basis voor je weefsel. Jouw verbeelding is aan zet en je weefraam is je instrument!

Het laatste deel van de middag gebruiken we om een presentatie voor je weefsel te bedenken, een afwerking die bij je werkstuk past. Je gaat naar huis met een uniek weefsel; een tastbare herinnering!

Meenemen: Een foto of afbeelding met een bijzondere herinnering. Kijk of je ook materialen kunt vinden die hierbij passen.

Wij verzorgen: Weeframen, basisgarens, diverse gratis ’experimentele’ materialen. (Er zullen ook pakjes met bijzondere materialen te koop zijn voor € 10,- per stuk) Einde van de dag vertellen we je hoe je zelf thuis ook je eigen weefraam kunt maken.

Docenten:         Marianne Kemp | website: www.mariannekemp.com en Marieke van Mieghem | website: www.mariekevanmieghem.nl
Locatie:            Textiel Museum Tilburg (het museum is open van 12.00-17.00 uur)
Datum:             7 of 8 November 2020
Tijd:                 12.30 t/m 16.30 (fijn als je van te voren geluncht hebt)
Kosten:             € 75,- (inclusief materialen, koffie en thee)
Aantal:             minimaal 4 en maximaal 6 personen
Inschrijven:        via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je ontvangt dan verdere informatie, ook over de betaalwijze.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  facebook weefnetwerk   FORMULIEREN