VILTDRADEN-WEEF-LAB

Met het vervilten van wolvezels kan je eindeloos veel verschillende draden maken. Verschillend qua dikte, kleur, textuur, structuur enzovoorts. Vilt je andere materialen mee, dan zijn de mogelijkheden nog talrijker.

In het vilt-lab ga je onderzoeken wat er zoal onder je handen kan ontstaan. Wolvezels, water en zeep, bubbeltjesplastic en een handdoek is alles wat je nodig hebt. De techniek van het vilten heb je snel onder de knie, als je het nog nooit gedaan hebt. Vervolgens is het een kwestie van experimenteren. Mislukken kan niet, met zogenaamde misbaksels ontdek je weer nieuwe mogelijkheden.

In de ochtend maak je een serie vilten ‘draden en linten’ van ongeveer 50 cm lang, om deze in de middag te verwerken tot een weefsel en deze verder af te werken.

Spaar vanaf nu alle draadjes die je tegenkomt en neem ze mee als je aan de workshop deelneemt. Zo heb ik onlangs kussens genaaid van een grof geweven stof, waar veel rafels vanaf kwamen. Deze heb ik bewaard om mee te vilten. Ook kleine stukjes stof met een open structuur kan je gebruiken. Neem mee wat je hebt, dit maakt de variatie aan viltdraden nog groter.

Zowel voor beginnende als gevorderde vilters belooft het een inspirerende dag te worden. Neem vast een kijkje op www.viltflexplek.nl

Alle viltmaterialen zijn voorhanden en bij de prijs inbegrepen. Voor het experiment is het leuk als je ook eigen draadjes en stofjes meeneemt, maar het is geen vereiste. Neem je eigen lunch mee.

PS het is schering en inslag dat mensen vanaf een VILTflexplek enthousiast naar huis gaan ;-)

Docent:          Anneke Zwolsman-Westing
Locatie:          VILTflexplek, Gaslaan 175, Den Haag
Auto / trein:    Je kan gratis je auto parkeren in de omgeving, je fiets kan je binnen zetten, ook met het OV is het atelier goed bereikbaar.
Datum:           6 of 7 november 2020
Tijden:            10.30 - 15.30 uur
Kosten:           € 65 – inclusief alle materialen, benodigdheden en koffie/thee met wat lekkers en Cup-a-soup. Neem wel je eigen lunch mee.
Aantal:           maximaal 6 personen per groep
Inschrijven:     door een mail te sturen: zie www.viltflexplek.nl - contactpagina Heb je vragen dan kan je mijn telefoonnummer hier ook vinden.

WEEFNETWERK  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  facebook weefnetwerk   FORMULIEREN