Wilt u een tentoonstelling melden? Onderaan deze pagina staan de instructies.

 

Tentoonstellingsagenda bijgewerkt tot 17 september 2016.

 Kijk altijd op de website van de organisator van de tentoonstelling of de vermelde gegevens juist zijn.

Horst, Stichting Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8, 5961 GP, T 077 398 16 50, 1 april tot 1 oktober di t/m zo 11.00 - 17.00 u, www.museumdekantfabriek.nl

t/m 20 november REISSTOF

Kleurrijke kleding en gebruiksvoorwerpen van hoge kwaliteit. De makers zijn nomadenvolken uit Oman en de Wayuu Indianen uit de Guajira, het noordelijke grensgebied van Venezuela en Colombia. Mirja Wark verzamelde deze kleding en gebruiksvoorwerpen. Textiel en vakmanschap staan centraal.
 Horst nov 2016
 Fries museum

Leeuwarden Fries Museum, Wilheminaplein 92, 8911 BS, T 058 255 55 00, di t/m zo 11:00 - 17:00 www.friesmuseum.nl

t/m 8 januari 2017 ANCIENT LIGHT

Claudy Jongstra met expressieve textiele ‘aaibare’ werken van natuurlijke materialen. Ze gebruikt ambachtelijke productiemethoden, haar creatieveproces krijgt ruime aandacht op de tentoonstelling. Het lijkt een nieuwe richting met ruimtelijke werken.

Leeuwarden, t Andere Museum van Oldtimer tot Kant, in Pakhuis Koophandel, Oostersingel 8.

Van 1 april tot 31 oktober wo t/m zo 14.00 – 17.00 u, van 1 november tot 30 maart iedere zondagmiddag van 14.00 – 17.00 u. groepen op afspraak. www.museumpakhuiskoophandel.nl

tot 30 april 2017

 HANDWERKEN UIT PERU het land van de Inca’s en hun zonnegod

Deze tentoonstelling schenkt onder andere aandacht aan handwerken zoals weefsels en borduurtechnieken uit Peru. Met name het weven is zeer ver ontwikkeld. Vanaf 3000 v. Chr tot 1800 v. Chr werd textiel gemaakt zonder hulpmiddelen. Vanaf 1800 v. Chr ontwikkelt zich een ´hevel´weefgetouw waar tot vandaag in de bergstreken op gewerkt wordt. Enkele van deze ‘primitieve’ weefgetouwen zijn te bewonderen op de tentoonstelling.

  andere museum

 
 Leiden

LEIDEN Leids Wevershuis, Middelstegracht 143, 2312 TV, T 071 512 40 61

di t/m zo 13.00 – 16.00 u, www.wevershuis.nl

22 oktober - 6 januari 2017, EXPOSITIE WEVEN 2.0

Expositie weefwerk van Roos Cox en Anneke Kersten.

Weven ‘2.0' verwijst naar het vernieuwend toepassen van materialen en weeftechnieken. De toegang is gratis, meer informatie: www.wevershuis.nl en www.weven.nl.

Roos Cox (Lent) wordt geïnspireerd door bijzondere materialen zoals papier en paardenhaar, die ze het liefst zelf verft. In haar weefsels zoekt ze naar ritme, ruimte en beweging. Anneke Kersten (Nijmegen) heeft zich ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding in Amerika en Tilburg. Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten.
lijnenspel

14 januari t/m 12 maart 2017 LIJNENSPEL

Debuut van een nieuw weefcollectief. Metamorfose is een nieuwe groep enthousiaste weefsters, die ieder op hun eigen manier aan de slag zijn gegaan met het thema ‘Lijnenspel'. Dit werk en enkele andere weefsels worden gepresenteerd in Het Leids Wevershuis. De maaksters nodigen u van harte uit hun werk te komen bekijken.

Leiden, Textile Research Centre, Hogewoerd 164, 2211 HW, T 071 513 83 21, ma t/m do van 10.00 - 16.00 u, www.trc-leiden.nl, E info@trc-leiden

30 augustus t/m 27 februari 2017 Van Zweden tot Sardinië:

Geborduurde Europese regionale dracht.

Om de nieuwe aanwinsten van het TRC in het zonnetje te zetten en om aandacht te geven aan regionaal Europees borduurwerk wordt borduurwerk uit verschillende delen van Europa getoond. De expositie zal een brede waaier aan regionale kleding laten zien, variërend van kleurrijke complete klederdrachten en losse kledingstukken, tot geborduurde en kanten dameskappen uit onder meer Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Polen, Zweden en natuurlijk Nederland.

 TRC Leiden

 labyrinth

Titel: Labyrinth door Studio Job.

Foto: Joep Vogels i.o.v. het TextielMuseum

Tilburg, TextielMuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN,  

di t/m vrij 10.00 – 17.00 u za en zo 12.00 - 17.00 u, www.textielmuseum.nl

t/m 12 maart 2017 Switch. Dutch Design on the move 1990 - 2015

Dit biedt een inspirerend en gevarieerd overzicht van 25 jaar ‘Dutch Design’. Aan de hand van de thema’s duurzaamheid, ambacht & innovatie, poëzie & verhalen en ontwerpend onderzoek’ worden textiele producten, meubels en installaties van spraakmakende ontwerpers gepresenteerd. Ontwerpers als Tejo Remy, Marcel Wanders, Hella Jongerius en Jurgen Bey zetten duurzaamheid, ambacht en innovatie op de vormgevingsagenda en creëren een aantal iconische ontwerpen.

 rafelranden


3 december 2016 t/m 28 mei 2017

Rafelranden van Schoonheid

De werken balanceren op de grens van aantrekking en afstoting. Zij verleiden tot kijken, maar roepen ook tegenstrijdige gevoelens op. Het collectie-opdrachtenbeleid van het TextielMuseum biedt kunstenaars en vormgevers de mogelijkheid tot onderzoek en experiment. De resultaten hiervan worden gepresenteerd op de tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’. Deze expositie toont textiele installaties, interactieve beelden en films van Heringa/Van Kalsbeek, Bart Hess, Nan Groot Antink, Tanja Smeets en Karin van Dam. De werken zijn in het TextielLab, de bijzondere werkplaats van het TextielMuseum, gemaakt.

Zetten, Galerie de Sleedoorn, Hendrik Piersonstraat 11B, 6671 CK, di, wo, vrij t/m zo van 11.00 – 17.00 u maandag en donderdag gesloten GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN

4 t/m 27 november 2016 Nature in the Making

Agnes Hauptli en Stacey Harvey-Brown zijn beiden geobsedeerd door geologie. Ze reisden samen naar Arizona met de Canyons, woestijnlandschappen, versteend hout, kloven en meer. In Virginia waren ze ook erg onder de indruk van de verschillende enorme kalksteengrotten die ze bezochten. Stacey weeft graag driedimensionale vormen in naturel tinten, terwijl Agnes kleurrijke vormen maakt in het platte vlak.

 

zetten 

Wilt u een tentoonstelling melden dan kunt u een email sturen naar webmaster@weefnetwerk.nl 
Met als onderwerp MELDEN TENTOONSTELLING. 
In de tekst neemt u op: 
PLAATSNAAM en de locatiegegevens: adres; postcode; telefoonnr. 
TITEL en looptijd van de tentoonstelling
Openingstijden: met dagen en uren
Website & e-mailadres; Evt. contactpersoon.
Omschrijving van de tentoonstelling en als het kan een sprekende foto.

Deze informatie kan ook op de facebookpagina van Weefnetwerk gezet worden, graag aangeven of u dit wilt.