Wilt u een tentoonstelling melden? Onderaan deze pagina staan de instructies.
 

Z.T. detailBENNEKOM De Ontmoeting, Emmalaan 1, 

za 10 september en zondag 9 oktober van 14.00 - 17.00 uur
Informatie: T 06 30709180, W www.vrijzinnigenbennekom.nl of www.klank-beeld.nl
Ontmoeting in Kunst, Tineke van Grol - Beeldend Textiel

Tineke van Grol toont een selectie uit haar beeldende weefsels en uit haar twee- en driedimensionale werk, waaronder objecten met Tyvek in combinatie met ander textiel.
Daarbuiten op telefonische afspraak 0630709180
Op 10 september feestelijke opening om 15.00 uur
Op 9 oktober houdt Tineke een lezing over haar werk om 15.00 uur

BurenBUREN Expositieruimte Synagoge Buren, Kniphoek 14, 4116 BX, vrij t/m zo 13.00 - 17.00 u 
Informatie:T 030 604 22 85, campagne1805@hetnet.nl

14 t/m 23 oktober VIERKANT Textielgroep WEEFGEIN

WEEFGEIN bestaat uit Renée Campagne, Michelle Henar, Rudy de Haas, Els van Beurden, Marianne Albers, Fried van Beurden en Carla Scholten.Te zien zijn sieraden, wand- en vloerdecoraties, lampen, hoofddoeken, manden, grote potten, schalen, kussens dit alles op basis van het thema VIERKANT. Met veel enthousiasme zijn de leden van WEEFGEIN bezig geweest met weven, vilten, verven, zagen, naaien, zilver bewerken, papier maken, timmeren. Het gebruikte materiaal varieert van kippengaas, industrieel vilt, zilver, koper/ijzerdraad, paardenhaar, papier, wol, katoen en stof. Download hier de flyer

EemnesEemnes Kunstcentrum Kijkoor, Eikenlaan 4, 3755 CP, ma t/m vrij 9.00 – 16.00 u

9 oktober t/m 4 november Tetraërder
Weven is de basis voor deze 3 gerenomeerde kunstenaars:
* Marijke Dekkers vlecht manden in ply-split braiding. www.marijkenmeer.nl
*
 Marina van Dobben de Bruyn maakt geometrische dubbelweefsels.www.mlvddb.com
* Annie Lavrijssen creëert monumentale textiele kunst. www.textielkunst.site 

 Horst

Horst, Stichting Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8, 5961 GP, T 077 398 16 50, 1 april tot 1 oktober geopend op di t/m zo 11.00-17.00 uwww.museumdekantfabriek.nl

t/m 20 november REISSTOF
Kleurrijke kleding en gebruiksvoorwerpen van hoge kwaliteit. De makers zijn nomadenvolken uit Oman en de Wayuu Indianen uit de Guajira, het noordelijke grensgebied van Venezuela en Colombia. Mirja Wark verzamelde deze kleding en gebruiksvoorwerpen. Textiel en vakmanschap staan centraal.
De expositie toont kleding, gebruiksvoorwerpen, sieraden, ezelstuig en tassen. Van de Wayuu uit Venezuela zijn ook nog schoenen en hangmatten te zien. Tevens krijgt u een beeld van de leefwijze van deze nomadenvolken.

 Leens

foto van Ben Vulkers Outfit Braindain van Maartje Dijkstra tegen de achtergrond van Oud-Bocum. Model Romylie Leegwater

Leensmuseum Landgoed Verhildersum Leens, Wierde 40, 9965 TB

di t/m zo 10.30 - 17.00 u. www.verhildersum.nl

t/m 25 september 2016 Groninger Dracht meets Fashion Tech
In de expositie in Leens is een hoofdrol weggelegd voor Braindrain, een spectaculaire en interactieve outfit die Dijkstra voor de tentoonstelling ontwierp en maakte. Speciaal aan Groninger Dracht meets Fashion Tech is dat de tentoonstelling een link legt met de Noord-Groninger dracht en mode uit de periode 1841 - 1865, en dan in het bijzonder het oorijzer. Deze historische stukken uit de vaste collectie van Verhildersum worden samen met Dijkstra’s werk getoond. Naast deze expositie is een aantal deeltentoonstellingen te zien, waaronder een presentatie over Tine Clevering-Meijer, die de basis legde voor de textielcollectie van Verhildersum.

 LeeuwardenLeeuwarden ‘t Andere Museum van Oldtimer tot Kant, in Pakhuis Koophandel, Oostersingel 8, van 1 april tot 31 oktober wo t/m zo 14.00 – 17.00 u, van 1 november tot 30 maart iedere zondagmiddag 14.00 – 17.00 u. groepen op afspraak.www.museumpakhuiskoophandel.nl

tot 30 april 2017 Handwerken uit Peru het land van de Inca’s en hun zonnegod
Deze tentoonstelling schenkt onder andere aandacht aan handwerken zoals weefsels en borduurtechnieken uit Peru. Met name het weven is zeer ver ontwikkeld. Vanaf 3000 v. Chr tot 1800 v. Chr werd textiel gemaakt zonder hulpmiddelen. Vanaf 1800 v. Chr ontwikkelt zich een ´hevel´weefgetouw waar tot op heden in de bergstreken op gewerkt wordt. Enkele van deze ‘primitieve’ weefgetouwen zijn te bewonderen op de tentoonstelling.

 Leiden HugoLEIDEN Leids Wevershuis, Middelstegracht 143, 2312 TV, T 071 512 40 61 di t/m zo 13.00 – 16.00 www.wevershuis.nl
10 september t/m 16 oktober 2016"Nedertwiet en Bovenlicht"
Werk van Hugo Lugthart (ambachtelijk wever) en Silvia Zwaaneveldt (ambachtelijk drukker)
Silvia en Hugo zijn gefascineerd door Schotland. De ruige landschappen, de bewoners, de schapen en bovenal de tweed spreken hen erg aan. Het palet van warme kleuren vinden zij adembenemend. Hugo weeft een aantal jaren en gebruikt vrijwel uitsluitend wol. Het spelen met kleuren is telkens verrassend, evenals het uiteindelijke resultaat.

22 oktober  tm 18 december 2016 expositie Weven 2.0Leiden Roos
Expositie weefwerk van Roos Cox en Anneke Kersten.
Weven ‘2.0' verwijst naar het vernieuwend toepassen van materialen en weeftechnieken. De toegang is gratis, meer informatie: www.weverhuis.nl en www.weven.nl. Roos Cox (Lent) wordt geïnspireerd door bijzondere materialen zoals papier en paardenhaar, die ze het liefst zelf verft. In haar weefsels zoekt ze naar ritme, ruimte en beweging. Anneke Kersten (Nijmegen) heeft zich ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding in Amerika en Tilburg. Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten.

Tilburg
foto: Tafellaken Rotterdamsche Lloyd (RL) met werkschrift fa. Elias, Ontwerper: onbekend, Jaar: 1936, Materiaal: linnen Techniek: damastgeweven Uitvoering: J. Elias Textielfabrieken (Eindhoven) Collectie TextielMuseum, Fotograaf: Joep Vogels i.o.v. TM

 

TILBURG Textielmuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN
di t/m vrij 10.00 – 17.00 u za en zo 12.00 - 17.00 u www.textielmuseum.nl

t/m 30 oktober 2016 Aan boord | Linnengoed voor de grote vaart, 1900-1970
Met een rijke keuze aan tafeldamast en ander huishoudtextiel wordt in ‘Aan boord | Linnengoed voor de grote vaart’ een beeld geschetst van het linnengoed aan boord van de grote passagiersschepen van ca. 1900 tot 1970. Het werd speciaal voor Nederlandse rederijen als de Holland-Amerika Lijn of de Koninklijke Hollandsche Lloyd ontworpen. De tentoonstelling toont tafeldamast uit de collectie van het TextielMuseum en serviesgoed, geïllustreerde brochures, een bijzonder scheepsmodel, uit de collecties van Het Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam.

 ZettenZETTEN Galerie de Sleedoorn Hendrik Piersonstraat 11B, 6671 CK, di,woe,vr,za en zo 11.00 – 17.00 u, ma en do gesloten

4 – 27 november Nature in the Making
Agnes Hauptli en Stacey Harvey-Brown zijn beiden geobsedeerd door geologie. Ze reisden samen naar Arizona met de Canyons, woestijnlandschappen, versteend hout, kloven en meer. In Virginia waren ze ook erg onder de indruk van de verschillende enorme kalksteengrotten die ze bezochten. Stacey weeft graag driedimensionale vormen in naturel tinten, terwijl Agnes kleurrijke vormen maakt in het platte vlak.
BUITENLAND

 


 

Wilt u een tentoonstelling melden dan kunt u een email sturen naar webmaster@weefnetwerk.nl 
Met als onderwerp MELDEN TENTOONSTELLING. 
In de tekst neemt u op: 
PLAATSNAAM en de locatiegegevens: adres; postcode; telefoonnr. 
TITEL en looptijd van de tentoonstelling
Openingstijden: met dagen en uren
Website & e-mailadres; Evt. contactpersoon.
Omschrijving van de tentoonstelling en als het kan een sprekende foto.

Deze informatie kan ook op de facebookpagina van Weefnetwerk gezet worden, graag aangeven of u dit wilt.